dimecres, 20 d’abril del 2016

ENCLÒS PER LA MEVA DARRERA NOVEL·LA: OPERACIÓ TIARA


La vida m’ha de concedir temps i esma per redimir la gran injustícia que he comés amb els meus fills de paper. He posat al món un enfilall de llibres, -fillons de les meves entranyes!– però llavors els he abandonat a la seva trista sort. Mentrestant, els fills adoptius de Marginàlia m’han xuclat literalment les forces, el temps, la sang i l’ànima.
Ran de la publicació de la darrera novel·la crec haver resolt aquest greu i turmentant conflicte paternal. El llibre dedicarà tots els guanys de la seva prostitució a pagar part de la costosa nau dels collons de déu. Mentrestant, els macarrons de Marginàlia convertiran el taller de Can Valero en la Porta de Sant Antoni. A preu de ganga oferiran els cos sencer de la barjaula negra i engrescadora. Perdonau que amb aquest groller llenguatge em revengi de la frustrant utopia de regalar les meves humils creacions literàries.
Per la meva banda, jo m'he compromès amb les dues parts del conflicte a fer, amb la mesura dels meus raquítics mitjans, propaganda del producte, a fer tota una campanya de promoció. Acluc els ulls i gaudesc de la visió d’un prodigi. Els amics, els coneguts, els benefactors, els curiosos, però sobretot els enemics, fan una llarga coa a les portes de la nau per aconseguir exemplars d’”Operació Tiara”. M'impòs gastar tota la vostra paciència a respondre els interrogants essencials que es plantegen tots els lectors a l’hora suprema d’adquirir un llibre.
Comencem per la primera i ineludible pregunta: de què tracta? Mor l’actual Papa Francesc. Aleshores. des de tots els indrets de la cristiandat, les multituds reclamen clonació. Els catòlics d’arreu del món volen un Papa idèntic a Francesc. Els desitjos del poble cristià s’acompleixen amb escreix. Del conclave més curt de la història de l’església catòlica en surt un pontífex jesuïta, sud-americà, pietós, poliglot, que fent honor a sant Martí de Porres pren el nom de Martí VI.
Però el nou Papa porta una bomba en el seu immaculat currículum. El cardenal Ramon Bambarene Landazur, quan era prior del col·legi jesuïta de Piura adoptà com a fill de cos i d’ànima un fotim negre. Aquest diable aconseguí embruixar el seu pare putatiu fins a convertir-lo en vertader amic, amat i amant. Segons com es miri, es pot acusar el nou Papa d’abús d’infants.
     Per lògica històrica, la plaga de la pederàstia que ha arrossegat cardenals, bisbes, capellans, frares i monges, a qualsevol moment empestarà la tiara papal. El meu llibre avança, per pura matemàtica de dos i dos fan quatre, la resposta del Vaticà davant una bomba atòmica com seria la possibilitat de demostrar que un papa és pederasta. Sé que sabeu la solució però callau-la, al menys fins que Marginàlia hagi pogut despatxar la meitat de l’edició d’”Operació Tiara”.
     Amb una mica de sort el dia del llibre, dissabte 23, a la plaça Major de Palma es podran adquirir els primers exemplars. A la tarda, jo hi seré per mostrar cara pel meu darrer filló de les entranyes.

8 comentaris:

  1. Convid tothom -sobretot famílies catòliques, apostòliques i romanes- a adquirir i a llegir detingudament la darrera novel·la de Jaume Santandreu i Sureda, «Operació Tiara», que es pot aconseguir a la seu de “Marginàlia”, el taller de Can Gazà, situat al polígon de Can Valero, carrer d’Asival núm. 4 de Palma, per 16 euros: tot quant se n'hi recapti anirà destinat al manteniment d'aquesta iniciativa social tan singular...
    http://socrodamon.blogspot.com/2016/04/operacio-tiara-de-jaume-santandreu-1.html

    ResponElimina
  2. A major glòria i honor de l'ínclit autor, Jaume Santandreu. Quanta jactància, petulància, vanitat, presumpció, faroneria, autobombo, autoadulació...!

    ResponElimina
  3. Moisés va ser un criminal de guerra comparable a tots els què desprès d'ell han vengut al món.No obstant va disfrutar de les preferències del Pare i de Jesucrist.Tot es que combreguèn cada dia quedaràn convertits en carronya desprès de la seva mort.Déu no té res a veure ni amb el judaisme,ni amb el Cristianisme,ni amb l'Islam.La malaltia permanent,a través de la Historia,de l'Humanitat no té cura.La justícia de merda actual és la causant i responsable de la Yihad global,vertader instrument de Déu,per a castigar els pecats de les Democràcies i les seves Institucións.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moisès és un mite com qualsevol altre personatge protagonista de la mitologia jueva o cristiana -en el darrer cas, més aviat un mite secundari.
      Sobre l'hipotètic home històric del qual parles no veig quina importància pot tenir a l'hora de condemnar o deixar de condemnar, per exemple, la invenció de l'Estat d'Israel i la conseqüent ocupació de Palestina; que això sí que és història candent.
      Bé, en tot cas, t'hi has pegat una bona altra esbravada.

      Elimina
  4. Moisés va ser un criminal de guerra comparable a tots els què desprès d'ell han vengut al món.No obstant va disfrutar de les preferències del Pare i de Jesucrist.Tots es que combreguèn cada dia quedaràn convertits en carronya desprès de la seva mort.Déu no té res a veure ni amb el Judaisme,ni amb el Cristianisme,ni amb l'Islam.La malaltia permanent,a través de la Història,de l'Humanitat no té cura.La justícia de merda actual és la causant i responsable de la Yihad global,vertader instrument de Déu,per a castigar els pecats de les Democràcies i les seves Institucións.

    ResponElimina