dissabte, 6 de gener de 2018

ESVERADORA VIGÍLIA DE REIS

La vigília dels reis bíblics resultà  un dia de terribles sacsades.
De bon matí vaig acudir, amb el cor estret, al cementiri de Son Coletes per acompanyar els fills de la meva neboda, morta just abans de Nadal, en el moment de dipositar l’urna de les cendres de la seva mare al mateix nínxol on està enterrada la seva padrina, la meva germana. Així mare i filla viuran per a sempre juntes.
Prop de la tomba dels “Collets” s’alça la senzilla làpida dels màrtirs republicans. Aquí els falangistes i els capellans afusellaren, sense judicis previs, prop de mil homes innocents en aquells terrorífics moments en què Franco havia imposat el 155 amb armes. La xifra dels assassinats pels espanyolistes me la donà el  capellà que els untava amb l’extremunció just abans del tir de gràcia. Des de la terra amarada amb la sang del poble em pujà, testicles amunt, el clam inexhaurible de la justícia històrica.
De retorn a Ciutat vaig llegir als periòdics que un malat ingressat als hospitals públics costa mil euros a l’administració autonòmica. La ràbia i la desesperació em pujà al cap just pensar els cents de mils d’euros que Can Gazà estalvia al Govern tenint esment dels malats tirats al carrer que, de no estar a Ca nostra, ocuparien per llarg temps els llits dels nostres hospitals. En recompensa d’aquest favor, els nostres governants d’esquerra no ens han donat ni un cèntim  -ni un cèntim!– al llarg dels dos anys que ostenten el poder. Això sí, ens han ofegat dins una teranyina d’absurda burocràcia. El nostre pacient president i la nostra activa secretària s’han passat  hores i més hores fent paperassa. La burocràcia és la nova violència del poder contra els pobres.
Prop del migdia m’arribà la desesperant notícia que la venjança espanyola havia deixat a la presó a sant Francesc d’Assís Junqueres.
Cap al tard, les bombes  acumulades al soterrani de la meva sensibilitat explotaren en forma de calfreds. Tot jo era un tremolor de febres fondes. Em veia abocat al més infernal dels abismes. L’abisme de l’odi. Tenia por que la ràbia, la impotència, la desesperació de la injustícia em llançàs al foc de l’odi. Un odi brutal.  Total. Cap a tota la humanitat. El meu deliri em mostrà la terrible evidència: només una nova ETA podrà parar els peus als psicòpates  del poder franquista.

8 comentaris:

 1. Els musulmans ho fan molt millor que els cristians.La Yihad contra l'opresió,violència i injustícia del Gran Satán és un Manament de Déu en temps real,aquí i ara a la Terra i això és ja en sí matèix experimentà el Paradís i la Vida Eterna sense necessità entrar dins "l'altra Vida".L'Apocalipsi els criminals l'han d'experimentar en temps real,aquí i ara en aquesta vida.El "pacifisme,fraternitat i solidaritat" és un vertader desastre per a tots nosaltres.És un software inculcat desde la més tenra infància a tota l'Humanitat pel Gran Germà per asegurar-se el Poder absolut i el momopòli de la violència.

  ResponElimina
 2. Els musulmans ho fan molt millor que els cristians.La Yihad contra l'opresió,violència i injustícia del Gran Satán és un Manament de Déu en temps real,aquí i ara a la Terra i això és ja en sí matèix experimentà el Paradís i la Vida Eterna sense necessità entrar dins "l'altra Vida".L'Apocalipsi els criminals l'han d'experimentar en temps real,aquí i ara en aquesta vida.El "pacifisme,fraternitat i solidaritat" és un vertader desastre per a tots nosaltres.És un software inculcat desde la més tenra infància a tota l'Humanitat pel Gran Germà per asegurar-se el Poder absolut i el monopòli de la violència.

  ResponElimina
 3. Per aturar els peus als psicòpates del poder franquista es necessita un despreci absolut pels doblers,la riquesa i la bona vida.Un despreci absolut per la pròpia vida,car has elegit el martiri per acabar amb la teva vida,rebutjant les opcións que t'oferèix la "Democràcia" per fer-ho:Drogues,alcohol,tabac,pornografia,hipòteques,tribunals d'injustícia,feina...etc.És necessita en definitiva una cultura de la guerra i sacrifici semblant als talibans de l'Afganistan o els xiites del Líban, que ni el país Basc ni Catalunya tenen.I sobretot cents de mils de combatents i beneïts "terroristes".Amb "urnes,pacifisme,fraternitat,solidaritat,Democràcia,Unió

  ResponElimina
 4. Amb "urnes,pacifisme,fraternitat,solidaritat,Democràcia,Unió Europèa,Cristianisme,Esglèsia Catòlica" continuarèu tota la vida visquent dins l'Infern que vos imposen els psicòpates del poder franquista.

  ResponElimina
 5. Fitxau-vos com la "fraternitat,solidaritat,pacifisme,integració,Drets Humans,justícia,partits polítics...etc" estàn degradant absolutament totes les barriades de Ciutat.Son Gotlèu i la Soledat són el fracàs evident i que es pot veure a totes hores d'aquest cristianisme integrador.Estic llegint ara com persones jubilades pasaràn la nit patrullant els carrers de Son Gotlèu per evitar que les rompin i robin els seus cotxes i veient a un altra notícia a l'inútil,incompetent i venuda al Mal,Delegada del Govern somríent a un Orco disfressat de militar.

  ResponElimina
 6. ¿Què hem de fer amb els psicòpates de l'especulació immobiliàri i la Banca espanyola??.¿Esperar què siguin jutjats desprès de morts per Déu Pare??.

  ResponElimina
 7. Jaume, sa darrera part de s'article ès molt preocupant. ¿Com pots desitjar una altra ETA, que ha assassinat persones de tota casta i condició durant dècades? També són preocupants ses frases immediatament anteriors, parlant d'un odi brutal a tota s'humanitat. Una situacuió d'injustícia social no se pot resoldre apel·lant a sa violència. Això també ès injust i fa molt de mal a sa causa que defenses. S'ha de reclamar justícia, no violència!

  ResponElimina
 8. M'han telefonat avui per una enquesta sobre lo que pensava sobre totes ses formacions politiques de les Balears.Les he contestat que per mí eren totes una Merda.Pero m'hagués agradat dir-los que també la "justícia" i la policia local ho són.Només trec d'aquest paquet l'ecologisme.

  ResponElimina