dijous, 10 de desembre del 2015

VIDA SEXUAL DELS BISBES QUE HE REVERENCIAT


Davant les presumptes amoretes de pubertat retardada del nostre bisbe  amb una botifarra espanyola d’orella alta, se m’ha ocorregut un esborrany de novel·la sobre la praxis sexual dels amos i senyors de l’església de Mallorca al llarg de la meva catòlica i sacerdotal vivència.
Novel·lar vol dir contar les coses talment són, per deducció lògica dels tarannàs, conductes i circumstàncies dels personatges públics, sense embullar la troca a peu de pàgina.
L’arquebisbe Miralles, el que beneí els avions italians que  bombardejaren la pau de la nostra terra, tenia una amistançada. Als arxius populars de la memòria històrica es guarden els autèntics motius pels quals l’arquebisbe deixà afusellar el capellà Poquet. El valent i ric mossèn, a més d’intentar salvar la vida dels innocents republicans, havia conquerit els favors de la bella druda episcopal.
Monsenyor Hervás i Benet, la fallera valenciana que arruïnà la diòcesi amb la dèria del seminari nou, era tan narcís que es feia les palles amb guants de seda davant el mirall de l’armari gòtic, del qual mai no sortí.
Don Jesús Enciso, el ca de bou basc que atemorí tot el clergat mallorquí, conservava un pis a Madrid, del qual també tenia clau la terrorífica viuda d’en Costa i Llobera, el canonge Bartomeu Torres. A la capital d’Espanya s’arriscava a agafar gadelles, mentre que el vi de missa l’hi arreplegava la cirrosis que el portà a la tomba de la Seu.
Al bisbe Rafael Alvarez Lara, el bondadós gat castrat que deixà que les rates de sagristia, àdhuc les revolucionàries, anàssim a lloure, si li tallaven totes les rampes només de mirar la cara de mare priora en zel del seu omnipotent secretari, mossèn Llorenç Alzina.
Don Teodor Úbeda es guanyà a pols, al llarg de trenta anys, el respectat  títol de bisbe de Mallorca. Eixa espavilada geneta autoritària manifestà una complaent inclinació cap als pintors, com Pau Fornés i Miquel Barceló. No consta que els demanás que el pintassin en pèl, de cos sencer. Per paga, el seu protegit Pere Llabrés brindà la seva xafarderia al misteri del món gai tot morint ofegat a una platja nudista.
El bisbet Jesús Murgui, lluny de portar una vida de cràpula com pertoca als nanets de casa bona, es conformà a jugar a teresetes platòniques amb els seus fidels col·laboradors, baix la tètrica mirada del ca cerber, monsenyor Lluc Riera, prelat domèstic i prior de la Sang.
Les presumptes aventures de l’actual bisbe Javier Salinas són de domini públic i publicat.
Excel·lentissim i reverendíssim senyor, tot i no haver-nos  tractat ni un sol pic, us acompany en el sentiment i en els bons consells.
Ho teniu tant malparat que fins i tot no podeu demanar miracles a la Mare de Déu de Lluc. La Moreneta us ha retirat el crèdit per la destrossa pública que féreu d’un guardià sagrat de la seva escolania. La patrona de Mallorca només delira per inflar les veles que us portin mar endins. Lluny de la seva singular guarda.
Lament la vostra dissort de ser hètero i celibatari. Si pertanyéssiu a la meva nissaga, el Vaticà us brindaria un lloc de feina per vós i el vostre amant. La plaça del desarmariat Charamsa segueix vagant.
Us oferim refugi a Can Gazà, on els detectius en surten escaldats i on gaudim d’una manya especial per empaitar senyores botifarres, per llargues que tenguin les seves cases.

20 comentaris:

  1. No hi ha res que s'avengui mes que una botifarra (blava pepera), amb un bisbe (vermell). En surt Ciudadanos.

    ResponElimina
  2. Això es de traca. De culebrón de ib3 . la folclorica y el torero. A les Illes les botifarres so monten amb el pare espiritual de la jerarquia eclesiàstica. Tot molt ellegant i de bon mallorquí. I a sses comedies des poble nadalenques hi havia tanta dinvencio. Ha estat total enhorabona feia estona que no teniem u a xafarderia tan important

    ResponElimina
  3. Sr. Santandreu, porque 'padre' le queda largo y mucho más 'reverendo'. ¡Qué lenguaje más votimivo usa usted! Sus palabras dan cuenta de sus trastornos mentales. Ya me informan antiguas beatas suyas cuando usted iba de pueblo en pueblo ensotanado, buscando 'mitra' y hablando del infierno. ¿No se acuerda de eso? No intente a sus años redimirse de ese modo tan obsceno y lamentable. Y su catalán es malísímo: ni Pompeu Fabra le entendería.

    ResponElimina
  4. Jaume.... tens un problema greu i patològic. Deixa de parlar amb tanta poca educació. Res del que dius t'avala com a persona i tira per avall tota la feina que fas. Ets vomitiu....Accepta el que has estat, el que ets i el que seràs: un pobre desgraciat fracasat sense remei.

    ResponElimina
  5. I QUE HEM DE FER. CADA DIA TÉ LA SEVA EMOCIÓ. SENTO TRISTOR I UN "LELIN" DE LO ALTRE.
    SAPS QUE ES DE BO DE FER CONDENAR, REDUIR, MARGINAR, DECLARAR
    ALS ALTRES COM "LLEPROSOS", I ENMARDATS QUAN PER VENTURA UN VA PLE DE MERDA.
    NO VULL AFEGIR LLENYA AL FOC.
    ELS FETS PARLEN PER SI MATEIXOS-
    PER VENTURA DIUMENGE QUE VE, EL JOAN BATISTE ENS DIRÀ QUALQUE COSA MÉS.
    ESPER MEDITAR I APLICAR-ME LA LLIÇÓ, SI PUC.
    PERE

    ResponElimina
  6. VULL ACLARAR, ENCARA QUE NO IMPORTARIA - QUE LES MEVES PARAULES ANTERIORS ES REFEREIXEN A XAVIER DEL MIRADOR.
    M'HAVIA FET SENTIR TAN POCA COSA...
    NI CONTESTAR, NI VOLER SABER RES DEL GRUP DE GERMANS ORDENATS QUE VIVIM AL MARGE DE LO OFICIAL.
    PENSO QUE LA MAJORIA D'ELLS DEIXAREN LA PELL I LA SEVA JOVENESA I ELS SEUS MILLORS ANYS A LA DIÓCESIS, QUE ARA UN BISBE VALENCIA HA CONVERTIT EN MENYS PREU DE TOTS.

    ResponElimina
  7. Jaume tu tens defectes i també virtuts...la feina que fas es bona i posar en solfa no esta tan malement. Que Mallorca millori com el bon català que escrius. Bona tarda.

    ResponElimina
  8. Jaume, el ressentiment te vessa per tot!!

    ResponElimina
  9. Ets un crack Jaume:per culpa de tots els educats,de tots aquests que han deixat els seus comentaris al teu blog,el món està podrit.¡Endavant les atxes!!.Avanti.

    ResponElimina
  10. I tot això ho hem de creure perque ho escriu ara un capellà o ex-capellà ? Ovelles negres certament n'hi ha hagut onsevulla i jo crec que el celibat no hauria d'ésser obligatori pels capellans.

    ResponElimina
  11. La gent s'hauria d'escandalitzar per la justícia de merda que tenim i no per un dels teus articles.

    ResponElimina
  12. Aquestes persones tan educades que hi ha per tot,s'han carregat el clima de Mallorca.Ja no plou.

    ResponElimina
  13. Avui en dia ningú s'escandalitza de res absolutament. Encara manco de temes de sexe en totes les seves variants Ni s'escandaliotzen del que escrigui Jaume Santandreu o qualsevol altre escriptor, periodista etc o del que faci o hagi pogut fer el bisbe tal o el mosen tal. Fan com qui s'escandalitzen i si ja d'un principi están convençuds o s'han autoconvençuds de la culpabilitat suposada del prelat o del capellanet de carrer encara accentuaràn més llur sentiment d'indignació (Real o fingid jo no sóc qui per qualificar la mena d'indignació). I és que veure la jepa del vesi i no la teva propia és la cosa més bona de fer del món. Estiguem o no d'acord amb el que conta Jaume Santandreu crec que mos posarem d'acord si dic que és un escriptor d'una ironia molt fineta.

    ResponElimina
  14. Cap dels Bisbes de Mallorca ha plantat cara a cap de les barrabassades i estructures injustes que el gran capital ha imposat damunt Mallorca mitjançant la corrupció.Les consequències són plagas de tota mena,malalties,mals i desgràcies per a tothom,sequera,terratremols,etc.Han sigut xotets de cordeta en mans dels botifarres,agenollats davant el Vadell d'Or.La frase que hauria de desaperèixer de la Biblia:"Al César lo que es del César y a Dios lo que es de Dios".

    ResponElimina
  15. Benvolgut Jaume:

    Som un barracaner com tu. Visc molt a prop de sa font del nostre carrer i te entrevistat unes quantes vegades. Estic molt content de comprovar que segueixis essent tu mateix. Que sigui per molta anys i aquest que no conti! Però Jaume, home!... És que no me n’has deixat cap de sa de Bisbe!
    Lo del Bisbe Xavier Salinas, no ho veig tan greu com l’ofès botifarra mos ho pinta. Sempre he cregut que la Divinitat i la Natura, ens regalaren el sexe per fer-ne us d’ell. Consegüentment amb aquesta creença, entenc que un home que mor verjo o una dona que mor verge, insulten tant a la Natura com a la Divinitat. Si la Santa Mare Església Catòlica, Apostòlica i Romana no ho entén, molt pitjor per la Santa Mare Esglèsia Catòlica, Apostòlica i Romana.
    O és que per ventura el Bisbe Salines, la va violar a la Sra. botifarra d’orella alta, con tu l’anomenes? Si va abusar d’ella o actuar amb prepotència, que ho passin per la pedra al Bisbe, però sinó, no.
    També som del parer de que les lamentacions d’un banyut, només tenen gràcia i son mereixedores de l’atenció de l’audiència, si s’interpreten a ritme de “Tango”.

    ResponElimina
  16. Tot d'una que protestes per qualsevol injustícia o fotesa veinal,ets automaticament estigmatitzat per a tota la vida per la justícia,policia,forenses,psiquiatres,institucions de tota mena.Has protestat i això és lo greu i perillós per a ells.Lo seu són les mentides en documents oficials,quantes més millor,ningú anirà a comprobar res,i tu seràs condemnat i crucificat.L'església forma part d'aquest sistema criminal represor.No només històricament,també en el dia a dia dels temps actuals.La comunicació directa en Déu és posible i no necessitam els ponts de l'església.Han hagut de comprar 21 mísils.

    ResponElimina
  17. Jaime, hermano; Me alegra y educa más leer tus artículos. Tu eres siempre el artista que muestra caminos. Gracias a la internet he podido comunicarme contigo, de nuevo. Gracias y abrazos de Jordi;

    ResponElimina
  18. Es una pena que amb tot el be que fas a molta gent necessitada despres te perdis a tu mateix. Crec que has sofert molt en sa teva vida i pregare per que puguis tenir un poc de felicitat. Mira de tenir un poc de caritat amb els morts que ja no es poden defensar del seu honor per les teves farestes paraules. Et desig pau i que te puguis alliberar del veri que dus dintre tu. Bon nadal i que un nou homo nesqui dintre tu. Una abraçada d un que et desitge pau i bondat.

    ResponElimina