dimarts, 19 de juliol del 2016

GRÀCIES, GÜELLS, PER MOSTRAR-ME COM ARRIBAR AL LLUC DEL CONSELL


Em trobava mut i desolat davant la manca d’ajuda del Consell. La quantitat que ens fan arribar, amb comptegotes, a Can Gazà els nostres governants és tan  minsa que em fa vergonya concretar-la.
Però vet ací que “els Güells” m’han mostrat com arribar al lluc generós del Consell. Es veu que jo portava les credencials girades de peu. Ara sé com és el perfil dels qui aconsegueixen una ajuda immediata sense concursos ni aprovacions d’alts tècnics.
Per si no teniu present la fitxa dels “Güells” us la record. Cal ser:

-          ANTICATALÀ  a matar. Has d’alimentar un odi clamorós contra tot el que faci olor de Països Catalans. Un dia, jo estava a Sa Casa Llarga  parlant amb el fundador del “Güells” mentre la seva senyora triava  mobles barats per bastir els seus apartaments, quan aparegué el president de l’Obra Cultural Balear, camí del despatx de Marginàlia. Amb una sang freda que encara m’esgarrifa l’ànima, el promotor de la pujada a Lluc exclamà. “A aquest traïdor l’hem de llevar d’enmig”.

-          GONELLISTA  a mort. Has de proclamar a crits que el mallorquí no és català. Has de repetir per pa i per sal  que noltros deim tassó i no got, moix i no gat. Has de brandar com arma de combat la fantasmagòrica gramàtica mallorquina d’abans de Ramon Llull.

-          HOMÒFOB. Si vostè, senyor Ensenyat, hagués tingut present -perquè saber-ho ho sap de sobres- totes les injúries que vomiten contra la nostra  nissaga aquests mascles de sang i toros, no els hauria deixat entrar al seu despatx de President. Per pura i simple dignitat.

-          FEIXISTA I ESPANYOLISTA més enllà de l’extrema dreta. Has de sentir-te i actuar com l’autèntica tribu de “Fuerza Nueva”. Si em trobau exagerat en aquesta salvada caminada a Lluc d’enguany feis la prova. Infiltrau-vos amb una senyera als escamots de pujada. Acabareu apallissat darrera una mata molt abans d’arribar al Salt de la Bell Dona. Mentrestant,  perdreu el compte si voleu enumerar els signes i les banderes espanyoles anticonstitucionals.

Senyor president del Consell de Mallorca que, a força de voler ser president de tots, acabareu per no ser-ho de ningú, us brind una solució fantàstica. El que heu de fer és traginar el monument de Sa Feixina al cim del Coll de Sóller, just damunt el túnel, mostra i referència de “lo nostro”. Llavors,  heu de canviar la ruta dels Güells. Aquests pobres romers que s’han de fer un nus als budells per peregrinar al Montserrat mallorquí, símbol sagrat de la unitat de la llengua catalana, podran peregrinar al nou “Valle de los Caídos“ de Mallorca. Fantàstic. Així salvau  la  vella i la nova guàrdia franquista.
Si em permeteu, només una darrera insinuació. Hauríeu d’avançar  la pujada al “Cuelgamuros” de Mallorca al dia 18 de juliol.  Un altre detall si heu d’acomplir la  promesa de dirigir el trànsit, la carretera de Sóller us resultarà més fàcil que no l’autopista d’Inca.
Amb tot  i això, respectables “Güells” abans tancarem Can Gazà i la Nau que combregar amb les vostres rodes de molí.

18 comentaris:

  1. Molt bé, Jaume! No sabia algunes de les coses que dius, però les sospitava. Em sap greu que el Consell us ajudi poc. Semblava que no havia de ser així.

    ResponElimina
  2. Com sempre magistral. El més hermòs a la vida és no tenir por, perdrer-la a la por. Jo també la vaig perdre. Força sempre cap envant. Pau i bé

    ResponElimina
  3. Ostres, jo tampoc sabia totes aquestes coses. .. estava fora de l'illa quan la pujada va tenir els seus millors anys, i ingènua de jo, pensava era una altra cosa. ..

    ResponElimina
  4. Moltes Gracies Jauame, per esser com ets!

    ResponElimina
  5. Extraordinari Jaume Santandreu!!!, aquests curts de gambals, estimant "lo nostro", ho aconsegueixen tot.

    ResponElimina
  6. En Jaume te el que l'hi falta als politics, collons per dir la veritat. N'estic ben orgullosa de que batiares al meu fill petit.

    ResponElimina
  7. 40000 euros per anar a Lluc, jo hi vull anar amb bus per aquest preu. Fa un mes, hi vaig anar amb la meva motxilla, una botella d'aigua fresca i per amunt. 7 euros me va costar berenar a C'an Gallet. Aquets d'es güell no sé que fan per es camí per barrinar 40000 euros.

    ResponElimina
  8. Pens que aquets forasters (catalans) heurien d'agafar barco i partir a s'estrenger (catalunya independent). De totes formes 40.000€ son molts d'euros que sumats als patrocinadors con "sa nostra" i altres, en bus no, amb limusina. Penso que qualcu far es seu agost.

    ResponElimina
  9. Ets un porc desagrait el meu padri ha et va ajudar A can Gaza..I lo pagues aixi..A mes sempre a ajudat a refugiats desde la guerra de Serbia..va ficar inmigrants a Eroski..A ajudat a dones maltractades..fas pena

    ResponElimina
  10. Ara resulta que el Consell ha fet aportació al Güell per aquests motius (anticatalanista, gonellista, homòfob, espanyolista)? No es menciona res del fet de que "El lluc a peu" sigui una tradició de més de 40 anys que reuneix entre 20.000 i 40.000 Mallorquins per fer un acte conjunt, sà, de caràcter altruista, de germanor, ja sigui considerat esportiu o pseudo religiós... una festa. I que les donacions són destinades a l'avituallament dels participants, ambulàncies i membres de seguretat (policia local i civil) per vetlar per la seguretat dels participants.

    Està bé això de criticar una persona per la seva ideòlogia enlloc de mirar el bé comú a 20.000 persones que participen en una festa popular.

    ResponElimina
  11. Enhorabona Jaume perquè, encara que a molts els dolgui, sempre vas amb la veritat per davant:
    Per cert, tot el que comentes ja n'hi ha molts que ho coneixien i es dediquen a mirar cap a un altre costat...
    Ja m'enteneu.

    ResponElimina
  12. Jo hi he anat i un poc d'olor de naftalina si que sents, però és un grup més divers del que descrius, en tot cas 40.000 euros me semblen un excés, també si ho organitzàs la flama per la llengua.

    ResponElimina
  13. Tenim una policia i justícia de merda.

    ResponElimina
  14. Enhorabona Jaume, clar com sempre. Llástima que els anticatalanistes de @pliseducacion es dediquin a criticarte al seu Twitter I no s'atreveixin a escriure aquí. Ella tots junts, per molts d'anys que visquessin, no serien capaços de fer un 1% del que fas tú pels altres en un mes. El món necesita més gent com en Jaume Santandeu.

    ResponElimina