divendres, 22 de febrer del 2019

LLUC PER ALS GRANS MARGINATS DE L’ESGLÉSIA


«El col·lectiu de capellans secularitzats es fa càrrec del santuari». «El bisbe nomena Cil Buele zelador de la nova etapa».
Amb tres títols ja ho dit tot. Només faré unes petites puntualitzacions per arrodonir aquest bell somni.
Una de les primeres trobades de monsenyor Sebastià Taltavull quan arribà a Mallorca va ser amb el col·lectiu de capellans secularitzats. Una seixantena d’homes madurs i voluntariosos es reuniren fraternalment entorn del nou bisbe. Alguns d’ells com, Cil Buele, aprofità l’avinentesa per oferir-se, dins la seva segona viduïtat, com a agent actiu per a la missió evangèlica de l’església.
Ha arribat l’hora de les retrobades. Talment com ha fet el Papa Francesc amb Ernesto Cardenal, l’Església de Mallorca ha de restituir l’honra i la tasca als marginats de la missió sacerdotal. Així, el panorama de Lluc restaria clar, definit i operatiu.
Els fills pròdigs instal·lats a la Casa de la Mare portarien endavant l’esperit, l’empenta, la saba de terra, la dinàmica... de Lluc.
La part d’hostaleria seguiria com ara en mans de l’empresa exemplar dels allotjaments místics que porta l’hostatgeria dels santuaris, monestirs i ermites de Mallorca.
El col·legi i l’escolania passarien a formar part de l’Escola Catòlica de Mallorca, sorgida en gran part per l’esforç i la traça d’un Pare «Corito».
Restaria tant sols solucionar la part sacramental. La primera feina del Zelador Major seria trobar entre els canonges, frares, rectors i capellans retirats, cinquanta-dos preveres disposats a dedicar una setmana a l’any al servei de les eucaristies i sagraments de Lluc. Jo m’apunt a la que ningú no vulgui.
Per aconseguir aquest prodigi evangèlic el Bisbe haurà de calmar les enveges “voxianes” dels germans majors del fills pròdigs i la Moreneta haurà de fer miracles per la seva nissaga.

1 comentari:

  1. Una magnífica oportunitat de cercar (inventar) noves maneres de fer i de viure en l'Església de Mallorca, tot pensant no únicament en LLuc, sino també en molts altres llocs: posar les coses i les tasques en mans de gent que les pugui dur endavant i vulgui... Em fa pensar...! I molt...!

    ResponElimina