divendres, 22 d’agost del 2014

L'ESGLÉSIA XUCLA DEL MARTIRI DELS MISSIONERS



Esglaiat per una admiració profunda, ador la memòria del pare Miguel Pajares, missioner mort per contagi del virus d'Ebola en acte de servei humanitari. Amb parió reverència record la vida i la mort heroica de molts de missioners. Davant
eixos esgarrifosos testimonis hom resta en un respectuós silenci, tot pensant que l'Evangeli segueix engendrant, encara, autèntics prodigis d'humanitat.
Tanmateix, la reverència no m'allibera de l'atac de ràbia i d’impotència davant la hipocresia d'una Església que tapa les seves traïcions i misèries amb la capa dels seus herois de la caritat i de la misericòrdia. L'anunci de la televisió suplicant que els contribuents vulguin que l'Estat destini a l'Església la part social de les declaracions de la renda, és un clamorós testimoni de la meva afirmació.
No em referesc tan sols a la vella Església de la Inquisició, de les creuades i del Vaticà: parl de la jove i aburgesada Església africana. No passeu pena: cap bisbe ni capellà negres es contagiaran de la pesta. Peixits i amistançats, viuen segurs i rics als castells que heretaren dels missioners. No us tragueu tampoc els ulls mirant de descobrir dins una pastera o enfilat a la reixa de Melilla cap bisbe o capellà africans que acompanyin, com a bons pastors, la guarda dels
seus cristians desesperats.
Seguesc entossudit en la innocència d'una espera, sense esperança. Aliment el somni que un dia, un missioner mallorquí retornat de l'Àfrica, farà a Son Gotleu els prodigis que va fer a Burundi. Us imaginau el taller i la cooperativa de Gitega traslladada a l'Àfrica mallorquina?
Per què tantes ONG mallorquines -posem per cas Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Mallorca Missionera i tantes altres- van a cercar negres
tan lluny mentre milers d'africans viuen a Mallorca consumits per la misèria?
El Papa, a Seül, acaba de demanar -ell ho hauria de manar- una Església missionera. Em conform que un sol catòlic entengui que les missions comencen aquí, just a l'altra banda de la via.
Si el que vol l'Església mallorquina és un màrtir, els empestats de Can Gazà li podem contagiar l'Ebola de l’inconformisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada