dijous, 3 d’octubre del 2019

AMICS DE SEMINARI, ADOPTAU-NOS!


“Els Amics de Seminari” i Marginàlia gaudim, sens dubte, d’un munt de coincidències. Tanmateix, el punt més cabdal que tenim en comú és, malgrat tot i tots, l’adoració que professam al Mestre.

Em complau recordar dues lliçons del meu aimat Fusteret. El profeta de Natzaret predicà que res no passa per no res. Tot té un sentit. L’atzar és totpoderós. Apel a les nostres profunditats per afirmar que aquest prodigiós encontre entre “Els Caminants” i el taller de Can Gazà no és un fet fortuït.

Els pelegrins de les utopies, com sou vosaltres samaritans i nosaltres nafrats de les voreres, ens hem trobat a la cruïlla de Jericó per quelcom més transcendental que l’alegria d’un vermut sabatí.

L’altra ensenyança del catedràtic de les benaurances és que la manera que tenim els pobres d’agrair els favors es manifesta implorant noves mercès. Qui et suplica miracles et proclama déu.

Avalats per aquests dos principis evangèlics ens atrevim a proposar-vos, simplement i directe, que ens adopteu. Que ens mireu i tracteu com a fills putatius. Quan anava a doctrina això de fill putatiu de Josep em sonava a deshonra de Maria. No us preocupeu: acomplirem les ressonàncies de la paraula: som i serem putafills.

Els infants banyats de Can Gazà, que altra cosa no som els exclosos, posseïm les característiques més apropiades per ser adoptats.

Som orfes desemparats de tot tipus de protecció. Els redemptors tant civils com eclesiàstics, ens fan pagar a preu d’estretors les nostres innocents rebel·lies i denúncies.

Les nostres estructures de comuna autogestionada són mínimes. No hi ha burocràcies ni filtres. L’únic dogma intocable per a tots, absolutament per a tots, és el treball i el respecte.

Intentam instaurar al nostre país de Marginàlia la fórmula màgica de l’eficàcia per damunt totes les teories i ortodòxies polítiques. El nostre règim aplica tots els sistemes d’aquesta miraculosa forma: els dies feiners, dictadura. Els diumenges, democràcia. Les festes anyals, anarquia.

Estimadíssims Amics de Seminari, les gràcies per inaugurar els vermuts dels primers dissabtes al taller de Can Valero és tradueixen en una confiada i atrevida petició: Adoptau-nos!

2 comentaris:

  1. Quasi res, bon amic Jaume!
    Trob que ens demanes molt, pentura ens demanes massa, a aquest grapat d'amics teus que només tenim la capacitat de posar-nos a caminar un pic a la setmana i de posar-nos a cantar dos pics a l'any!

    Tant de bo que alguna d'aquestes entitats privades o organismes oficials que no són tan "mileuristes" com la nostra associació cultural d'Amics del Seminari, que hem creat fa poc, pugui dur a terme i fer realitat aquest somni teu, de veure una Marginàlia ben adoptada!
    Ho desig sincerament i profundament!

    ResponElimina
  2. Vet ací algunes imatges de l'atansament dels Caminants Amics de Seminari al Taller Marginàlia de Can Gazà, amb l'actuació musical durant el primer VERMUT DELS PRIMERS DISSABTES A MARGINÀLIA, el 5 d'octubre de 2019.
    Amb agraïment!
    https://photos.app.goo.gl/oxA2Le61drmp7RzVA

    ResponElimina