dissabte, 1 d’agost del 2020

QUÈ S’HA FET DEL PARE GASPAR ALEMANY?

La carta que segueix es va enviar als diaris en paper de Mallorca i sols "Última Hora" la va mig publicar ahir, dia 30 de juliol. Aquest és el text íntegre.


QUÈ S’HA FET DEL PARE GASPAR ALEMANY? ELS INFORMADORS NO ENS PODEU DEIXAR AMB LES ÀNSIES A L’AIRE 

 

Apreciats responsables dels nostres diaris: m’atrevesc a reclamar la vostra professionalitat comunicativa pel respecte que sempre us he professat i per la generosa acollida que tostemps heu atorgat als meus escrits.

La bomba informàtica sobre les presumptes temptatives d’abusos  amorosos a un possible discapacitat de 21any a la Parròquia de sant Sebastià de part del seu rector, Pare Gaspar Alemany, de la Congregació dels Sagrats Cors, que llançàreu dos dies seguits –23 i 24 de juny- a primera pàgina dels vostres mitjans, resultava  per a vosaltres una operació cridanera i segura. Havíeu rebut un comunicat del Bisbat detallant, gairebé morbosament, el procés de l’intent d’abús i de la conseqüent denúncia a Vicaria General, realitzada per la presumpta víctima acompanyada de dos capellans.

La notificació escrita us alliberava de tota responsabilitat i us facilitava un afer espectacular sense massa feines d’investigació.

Però des del moment que us féreu vostra la notícia adquirireu un delicat  compromís amb els vostres confiats seguidors. La informació m’arribà per vosaltres, no pel Bisbat. Per això mateix crec tenir dret a demanar-vos que no deixeu a l’aire les nostres ànsies. La publicació de la possibilitat del detestable delicte d’abusos sexuals ha destroçat per sempre la vida d’una persona. Un assumpte tant delicat i capolador no es pot donar per mort de part d’uns informadors que el propalaren als quatre vents.

Reconec que el silenci no és la vostra norma d’obrar. Ens teniu acostumats que quan us comprometeu amb un afer, donant la màxima cabuda i aparatositat als vostres diaris, ens manteniu informats del seu desenvolupament.

Per poder parlar d’una informació ètica i completa resten massa preguntes  sense  resposta.

Es va posar denúncia als jutjats civils? En cas afirmatiu. L’escolà anava acompanyat dels seus capellans? S’ha parlat amb el tutor de la  possible víctima? O li fan de protectors els mateixos que l’afuen contra un possible depredador?

No esperava que publicàssiu l’article que us vaig fer arribar el 25 de juny, titulat “El Pare Gaspar Alemany, més víctima que botxí”. Era massa explícit i compromès, per mor dels noms intocables a l’escalafó sagrat. Però confiava que us servís d’orientació per esbrinar d’on van i venen els tirs de la guerra clerical mallorquina.

Esper que em doneu un petit espai a la secció de cartes al director. Ho necessit per testimoniar -ara més que mai en temps de pandèmia– la meva curolla de posar totes les cartes damunt la taula.

 

Jaume Santandreu

Can Gazà, 31 de juliol 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada