diumenge, 13 d’octubre del 2013

GOVERN DE PSICÒPATES



Amb això d'internet hom té a l'abast la biblioteca d'Alexandria. Avui, a trenc d'alba, hi he trescat una bona estona tot removent prestatges.
M'urgia clarificar la naturalesa dels individus que, ara i aquí, manegen el poder -tot el poder!- per mor de la dictadura de la majoria absoluta.
Estam dominats, ofegats, esclafats per una guarda de psicòpates.
Aquesta forma de tirania es coneix científicament amb el nom de
PATOCRÀCIA: "Sistema de govern on una minoria de psicòpates exerceix un domini absolut sobre els seus vassalls".
Els psicòpates no són malalts, són mala gent. "Serps amb corbata", segons Hare.
Narcisistes, egòlatres, cínics, incapaços d'estimar, hipòcrites, falsos, es mouen per doblers, comandera i figurera. No coneixen per res la vertadera amistat. S'uneixen només amb aquells congèneres que serveixen les seves ambicions.
Tenen una estranya manera d'embaucar i presentar-se com a salvadors.
Saben el mal que fan, però no se’n senten culpables. Mancats totalment de moral, són capaços de matar el seu germà, la seva "xineta" adoptada, els seus propis fills, el seu pare, la seva parella de 14 anys, com ha passat aquests darrers temps ran de nosaltres.
La cosa terrible és que quan tenen poders, aquests monstres humans poden cometre tranquil·lament un genocidi. Vet ací les mostres del nostre genocidi: vendre la seva mare terra a preu de puta barata, esclafar la llengua i cultura del seu poble, fer carnisseria dels més dèbils, befar els jutges, ofegar les veus crítiques malgrat venguin dels seus.
Tots els científics afirmen que els psicòpates no tenen cura. Plató
sentencia que si vols alliberar-te d'un tirà cal eliminar-lo. El
desafiament nostre és inventar la forma pacífica de fer-ho.

3 comentaris: