dissabte, 27 de setembre del 2014

LES NOTES DELS ENCANTS



Al final de curs, després dels exàmens, les  qualificacions constituïen els moments més emotius i transcendents de l’any.
Crec que una manera simple, gairebé joguinera, de recordar els ENCANTS 2914 és posar-los nota.
Enguany al desafiament de la nostra fira de tardor hi figuren moltes matrícules. Totes elles entranyables i prodigioses.
De tot cor, emocionat i agraït, don la nota màxima als germans de Can Gazà. Se l’han guanyada a pols. Són uns cabronets que a l’hora d’estrènyer s’ho fan perdonar tot, creant-te una estimera rabiosa. Talment ho vaig dir a l’assemblea dels dimarts.
Una altre 10, ben merescut, és per als col·laboradors. Han perseverat heroicament en el tall a cada minut dels deu dies de trull. Alguns d’ells, com Jaqueline i Josep Anton, estoicament èpics, s’han presentat cada matí amb gustosos i copiosos presents.
Però els “cum laude” de l’honor de les matrícules se l’emporten, aquest any, els companys de viatge del club Horizonte. Vaja un exemple  pràctic i directe de perfecte voluntariat el que ens han regalat aquests solidaris ciutadans rasos sense pretensions, interessos o polítiques més enllà de la justícia i la generositat!
El nou del superexcel·lent és, amb tot mereixement, per als mitjans de comunicació: Última Hora, periòdic i ràdio;  Diario de Mallorca; el diari digital dBalears; IB3, tant ràdio com TV; premsa i ràdio de Pollença; Cent per Cent i Manacor comarcal, s’han comportat de meravella, Fins i tot el silenci d’El Mundo sembla una prova de respecte, Tanmateix, la distinció de la comunicació ha de ser necessariàment pel complet, curós i afectuós reportatge de Maria Fuster a l’Ara Balears.
Malauradament, l’assistència no ha passat d’un 6 rascat. No ha vingut massa gent. Inexplicablement ens han fallat  un grapat considerable d’amics. Jaume  Sastre i els seus seguidors, enllepolits per la vaga de fam,  juntament  amb la comparsa del Club Horizonte, ens han salvat la papereta dels visitants. Tanmateix, la qualitat ha suplit la quantitat.
Estimadíssims amics nostres, no us culpabilitzeu: el Firó, que durarà tots els caps de setmana d’octubre, us brinda l’avinentesa de reperar i purgar el vostre pecat  amb un bany de generositat.
Catalina Cirer, amb una visita tan amable com atropellada i la reserva d’una pintura del segle XIX, que no ha vingut a cercar, salva  d’un zero absolut als polítics i als catòlics oficials. De l’Església no ha vingut ni Déu i dels partits ni Cristo.
Sentint-ho en el cor i a la butxaca, no tenim altre remei que suspendre, amb  quatre coma  cinc (4,5) als compradors.
Comprenem que no hi doblers però les gangues les pinten calbes. En pocs llocs com en els Encants, es trobarà la xamba casada amb la solidaritat.
Tot té remei, manco la mort, que és la gran solució. El firó, talment els exàmens de setembre, us brinda la gran ocasió de reparar la falta. Fins i tot podeu repetir les proves per treure nota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada