divendres, 27 de setembre del 2013

EL BISBE DESPLOMA EL TIL DE LA BALANÇA


La justícia ve representada, des de sempre i a tot arreu, per unes
balances. Per imitació, podem imaginar-nos que tots, àdhuc els déus, a l'hora de prendre una decisió van dipositant en els plats els pros i els contres fins que els pesos vencen definitivament la determinació cap a un costat o l'altre.
Aquest dies hem contemplat, amb angoixa vital i pregones ànsies, com el caparrut i closca Bajà del Govern, l'impresident Bauzá, no deixava que el plateret de la seva balança s'inclinàs de part de la raó, el sentit comú, la pau social, el progrés i el benestar dels seus súbdits. Ell i l'escamot dels seus llepaires posaven a l'altra banda de la balança social i cultural la roca més feixuga del món, com és l'orgull, la ignorància, la comandera i els complexos.
Per molt que els personatges més prudents i significatius del nostre poble intentassin contrarestar el pes de la imbecil·litat d'una dictadura de fet, la balança de Bauzá seguia donant els mateixos quilos d'odi i ràbia contra la nostra llengua, cultura i poble. Ell, com a déu absolut i amo de la vida i la mort dels seus esclaus, es presentava disposat a tancar la botiga abans de cedir una unça als catalanistes i maltractadors dels seus propis fills.
Però vet aquí que, com a les sordes, de forma silenciosa, la balança del dictador ha fet un moviment cap a la reconciliació.
No hi ha dubte: algú ha dipositat un pes definitiu a l'altre plat.
No dubt que la peça que ha inclinat la balança l'ha dipositada el bisbe amb la seva definició favorable al sentit comú i al bé de tots.
Les coses no han canviat: hi haurà PP per molts d'anys. Fins i tot en situacions tant dramàticament extremes no els ha fallat ni la disciplina de partit a l'hora de votar ni el respecte a l'aliat sagrat com és l'Església.
Com en temps de Franco, el bisbe pot desplomar el til de la balança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada