
La utopia de l’autogestió gazanenca té un preu, a voltes molt costós i dolorós, frustrant i desesperant, com és guanyar-te les teves pròpies sopes. El nostre lema, que proclama “la dignitat d’un pobre exigeix que quan se segui a taula pugui dir “aquest plat de calent no me l’han regalat: M l'he guanyat•” s’ha convertit en la senyera, que encapçala, com sagrat estendard, totes les nostres lluites.
Amb 17 anys de bregar per convertir-nos en una família de fet, Can Gazà ens ha clacat l’autogestió fins al moll dels ossos. D’aquests ossos dolorosament retorçuts per les bregues amb l'absurda desgràcia irredimible.
Els tallers i botigues clandestines de Sa Casa Llarga ens han assenyalat la sendera irreversible de l’autofinançament. A cops de dubtes i fracassos ens han ensenyat que de les deixalles, andròmines i pedaços, que rebutja la societat de consum, els miserables en podem treure els mitjans per una vida pròpia i digna de persones humanes.
El destí, que sempre es comporta amb els marginats d’una manera sàdica i cruel ens pot enviar, com a qualsevol altra família desnonada, a malviure davall un pont. Però juram pels nostres quatre mil morts al carrer, que on sigui i com sigui ens mantendrem fidels a l’esperit de Can Gazà i de Sa Casa Llarga. Seguirem lluitant per ser un minúscul i humil referent de l’autogestió i de l’autofinançament marginals. En mig de qualsevol desert del món una tribu de transhumants pot celebrar assemblees democràtiques i pot armar rellotges d’arena per sobreviure.
Els desafiaments només admeten una resposta: La caparrudesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada