dimecres, 6 de febrer del 2013

66. JUSTÍCIA HISTÒRICA PER A LA TEVA FUNDACIÓ


Com t'has enfurismat, sensibilíssim ratolí de confiteria, creient que blasmava  la teva fundació!
Accept la teva queixa. Et don la raó quan afirmes que suportes la humiliació de l'autoluminiscència per tal de realitzar la justícia històrica.
Justícia amb els teus avantpassats. La seu de la teva organització custodiarà  el terreny sagrat de la teva nissaga. En eixa casa del Barracar, que adquirí el teu avi matern en el segle XIX, hi ha començat i finit la vida gran part de la teva tribu. Ta mare hi va morir, als 94 anys, a la mateixa cambra on havia nascut i al mateix llit on parí la nostra germana petita. Ton pare deixa d'alenar plàcidament a la boal esdevinguda biblioteca.
Justícia amb els teus fills adoptius, els marginats. Val la teva sentència: "Som el barram postís d'un cos que no és el meu, però sense aquesta dentadura molts de miserables haurien mort de fam". La societat només ens tira els rossegons rostits.
Justícia amb els teus escrits. Has estat un mal pare de les teves escriptures. No les has promocionat. No els has donat carrera. Jo, el teu Déu, abans de fer mutis amb tu, inculcaré el verí de la curiositat a un banyarriquer de  la literatura perquè faci justícia històrica amb els teus cadells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada