dimarts, 26 de novembre de 2019

EL CLUB HORIZONTE, UNA MERAVELLA DE GENEROSITAT INTEL·LIGENTDins la pràctica de l’autèntica solidaritat els membres del Club Horizonte constitueixen una vertadera meravella d’eficàcia i bonhomia.
En temps de la dictadura un grup de jovenells aprofitaren l’aixopluc parroquial d’un barri de Ciutat per formar un club. Clavant la mirada a la utopia li posaren el nom de Horizonte.Amb aquest títol no és estrany que hagin arribat tan lluny. I que segueixin més joves i entremaliats que mai.
A l’hora de la diàspora el grup va hivernar. Cada membre es  dedicà a fer ca seva en el més noble sentit de la paraula. Quan els fills volaren del niu els vells ocells es retrobaren i refundaren el somni de la seva joventut amb el mateix nom castellà de Horizonte i amb uns moderns estatuts d’associació altruista.
Les vessants d’eixa ONG són el foment de la cultura i l’acció social.
La primera finalitat l’acompleixen amb escreix, de cara als membres del club, amb una moguda agenda d’actes; de cara a la societat, la patentitza la coral Nostàlgics de s’Horizonte.
Per a mi el prodigi de seny, eficàcia i maduresa l’obraren els rejuntats a l’hora de concretar el seu principi de labor social. En lloc de fer la seva obreta, com feim tots, els salvadors de la humanitat, optaren per ajudar els redemptors que passaven més pena per pujar al calvari de la marginació.
Així, adoptaren, amb tots els deures i conseqüències, com a fills desemparats Zaqueu i Can Gazà.
Us podem assegurar que l’abraonada d’aquests bons Cirineus es definitiva a l’hora de pujar la costa de les quimeres impossibles de la nostra Marginàlia.
Dia 7 de desembre, a les 11, l’hora del Vermut dels primers dissabtes, el Club Horizonte unirà les seves dues galtes, la cultural i la social, per presentar al taller de Can Valero la seva vera faç de persones generoses i pràctiques.
La trobada d’aquest tercer dissabte és un meravellós regal dels grans amics de s’Horizonte. Ells ho han preparat tot. Ells ho faran tot, des de les matines primerenques fins a la repartició de les coques i dels tarrons de Nadal.
Can Gazà voldria retre un homenatge de gratitud a aquests exemplars voluntaris de la solidaritat. Però com ja han après en aquests set anys de tractar-nos de prop, amb amorosida sol·licitud, massa bé saben que els pobres només tenim una forma de dir gràcies: Demanant favors i manat feines.
Gràcies, amics de s’Horizonte. No us canseu d’ajudar-nos.

1 comentari:

  1. Tant de bo que altres entitats i associacions tan altruistes com aquesta del Club Horizonte se sumin i adhereixin a una activitat tan solidària com és ara l'organització de Vermuts dels Primers Dissabtes als tallers de Marginàlia de Can Gazà

    ResponElimina