diumenge, 12 de juny del 2016

REGALS PER A NA TIARA, EN L’ANIVERSARI DEL SEU PARE


Quan compleixes  anys les persones que són i alimenten la teva vida et posen entre espassa i paret repetint-te l’afalagadora cançoneta:
-Què vols que et regalem?
Quan la quantitat d’anys acumulada és de considerable magnitud, com és el meu cas que n’he arrodonit 78, la insistència creix en iteració.
No sé si és sort o desgràcia, però el fet és que jo no necessit res. Ben al contrari: tenc massa.
Per vestir-me i calçar-me, em sobren penyores. En tenc l’armari ple. No debades vaig fer lloc quan en vaig sortir. Tot i això, les germanes  i els amics gazanencs, amb l’excusa que “els vells hem d’anar nets i curiosos”, han augmentat  el vestuari de cap a peus.
Una de les meves passions són els llibres, però entre la biblioteca de ca ma mare i la llibreria de Sa Nau sumen milers els volums que s’ofereixen , temptadors i provocatius, a escapolir-nos junts de lesobligacions diàries. Tanmateix una  amiga poeta ha fet arribar “ El mar”, de Blai Bonet, fins a les meves tenasses.
Per altra banda els qui es veuen obligats a suportar la meva ferum aprofiten l’avinentesa per augmentar la meva selecta col·lecció de perfums.
Em direu: sempre queda la Causa”.  Però, a hores d’ara,  Marginàlia no em necessita a mi. Som jo que fretur Can Gazà.
Davant  un tal panorama de carència absoluta de necessitats, enguany he somniat regals per a la meva darrera fillona literària. Em semblava que tot havia anat bé. Els 13 mesos – tal és el temps de gestació dels onagres bíblics -  d’embaràs passarem plaents i esperançats. Creia que el part havia estat excel·lent. Però el fet és que Na Tiara, la meva darrera novel·la  en la qual havia posades totes les meves esperances de salvació com a lletraferit, es troba amb exacerbades dificultats  per surar. He arribat a pensar en una desgràcia tan gran com la microcefàlia.  Hi ha tants de moscards  al meu entorn que no puc assegurar que el mosquit tigre de la CUP no m’inoculàs  el virus Zika.
No deix de somniar miracles per salvar la meva Tiara de l’ànima. Vet ací uns pocs exemples de deliris impossibles:
Que Monsenyor Krysztof Charamsa, el membre curial que abandonà la hipocresia i el Vaticà per ajuntar-se amb el seu amant català, em presentàs el llibre a Barcelona.
Que qualsevol de les televisions i de les ràdios que em perseguiren per parlar de “Catedral amb armaris” , literàriament  inferior a la seva germana petita, em concedissin un mínim espai per anunciar l’evangeli apòcrif de Martí VI.
Que el full dominical  mostràs un esquit de les benaventurances d’”Operació Tiara”.
Que una mà diplomàtica, com la de la seva cosina, fes arribar a Monsenyor Ladària la darrera parida del manacorí que fou salvat de les febres pel seu pare, metge de tots els Collets. I per afegitó, el futur cardenal caigués en la temptació de llegir el llibre.
Tanmateix, el miracle del miracles seria que Operació Tiara, obra   peruana de principi al final, fos traduïda al castellà i jo esgotàs les darreres  forces presentant-la arreu d’Amèrica .
Pobre Tiara  meva adormideta a la incubadora de la UCI de les Lletres.

2 comentaris:

  1. Has de fer arribar un exemplar a n'en Hassan Nasrallah.Pots també envair les pistes de l'aeroport,assegut damunt un elefant,tot llegint plàcidament Operació Tiara.Jesucrist va viure 33 anys,si tu has arribat als 78 qualque cosa has fet malament.

    ResponElimina
  2. Miràu la costa,miràu tota Mallorca com l'ha deixada el gran capital,les legións de Satanàs.¿De què ha servit la poesia de Blai Bonet??...De res,només per alimentà a totes les paparres que viven damunt la seva obra.La vertadera poesia és el tabletèig de les metralledores i els ennigols formats per les bombes dels suïcides que pugen al cel com oblació a Déu.Aquest Sistema és el Mal Absolut i quant abans dèixir d'existir molt millor per a tots noltros.La Biblia ens diu que el Fill de l'Home vendrà,tornarà damunt un ennigol i això és un element comú amb el Corà i la Biblia sí que és poesia.Per altre banda,Santandreu,ets un personatge que dones status a tota aquesta puta aviram formada per jutges,fiscals,politics,poetesses...etc,que venen a dinar amb voltres per utilitzar-vos per els seus propis interessos.Ets per a tots ells com un mòbil de darrere generació.Has de preferir la Glòria que ve de Déu a la que ve dels homes.

    ResponElimina