dimarts, 10 de desembre del 2019

GRÀCIES, RAFA NADAL, EN NOM DELS POBRES MOSCARDS

Gràcies, Rafa, per signar l’aspra carta dirigida al batle del teu poble. Des d’un racó de la premsa manacorina el teu agressiu escrit ha ressonat per tots els mitjans de comunicació.

Gràcies pel teu error de baixar a la xarxa. On és el tio Toni? Mai no hauries d’haver aixecat la veda.

Gràcies per posar-te a tir de dialèctica. Feia mal discutir amb la paret.

Gràcies per mostrar-te el gall del corral. Tot l’aviram és teu. Fins i tot els paons reials i les faraones se sotmeten de bon gust als teus encants. Però mai no havíem pogut sentir el teu cant escardat de gallet de garbera.

Gràcies per obrir-me la porta. Ara aguanta les irrisòries picades de moscard estormeït.

Rafel Nadal i Parera, vens d’unes nissagues manacorines de senyors miserables. La fam amb corbata crea epigenètiques de golafres.

Has aconseguit fer-te admirar -els cavalls de carreres també ho aconsegueixen- però no aconseguiràs fer-te estimar. T’equivoques quan creus que amb doblers tot es compra. Tot, manco l’afecte i la tendresa.

Si valores i protegeixes tant la teva terra, com proclames al teu improperi, per què mai no parles amb la llengua que mamares? Per què cobres doblers del poble per intentar atreure més destructors dels nostres paratges? Per què fomentes de paraula, d’actitud i d’obra la nostra esclavitud colonial?

En el teu exabrupte contra el nostre batle et mostres “ofès i adolorit”. Has pensat mai en el suplici i la ràbia que han creat les teves ofenses?

Han passat molt d’anys però la burla que feu la teva família als marginats de Can Gazà reviu, per les venes de la indignació, cada cop que els poders ens obliguen a empassolar-nos els teus triomfs esportius.

Pot ser que no recordis aquella tarda fatal a l’església de Son Carrió. Feies de padrí jove d’una de les criatures de la tribu, però et passares tota la cerimònia jugant amb el telèfon mentre el teu padrí ho feia amb l’orgue. Al final, la teva família lliurà als pobres de Can Gazà, dins un sobre tancat, una almoina insultant.

Per la llarga preparació i realització de quatre sagraments em pagareu la meitat de la remuneració que em donaven els obrers aturats per una sola comunió.

Una sugerència: ja que estàs tan enamorat d’Espanya, per què no canvies el teu llinatge a la llengua de l’imperi? Així quan les teves televisions anunciarien “Feliz Navidad” tot el món pensaria en tu.

A Can Gazà hi pensam cada pic -massa sovint!- que no podem pagar el lloguer del taller de Marginàlia.

Com pots veure els moscards damanam auxili picant. Gràcies.


31 comentaris:

  1. Brutal!!! La veritat fa mal, però s'ha de dir.

    ResponElimina
  2. Just són els forasters que només saben insultar que el defensen; i els del PP i els enderrocs d'aquest partit, VOX i copmpanyia. Els que vivim aquí ja sabem bé que hem de creure i que no

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no som foraster però llegint el que dius m´agradaria ser-ho. En Jaume Santandreu ha pixat fora de test, té molt d´odi dins ell, això no és bo.

      Elimina
  3. una llàstima. Es una llàstima com mos podem arribar a fer mal uns amb els altres. Me sap greu llegir aquestes paraules den Jaume Santandreu. Per que tanta ràbia Jaume? Segurament també aprofites la celebritat dels mèrits den Rafel Nadal per tenir un poc mes de ressonància i si li ha de servir per tenir mes ajudes, ja va be. Però no oblidem que la Fundació Rafel Nadal també ajuda a molts de joves desfavorits aquí a Palma i també a la Índia. Tan mala persona no deu ser, no? I que algú de la seva família sols deixà la meitat de diners en un sobre que la gent obrera, no deixa de ser algú que no es ell. Hem de ser francs, nobles i honests. Es massa bo de fer avui en dia atacar. Val mes deixar corre un tema entre el Batle i en Rafel. Sinó tots arribarem a pixar fora test. Basta ja de demagògia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. disculpa la meva ràbia, peró que el deportista milionari Rafa Nadal faci publicitat per a cases de apostes deportives, sense tenir-ne cap necessitat ni una, no dona una imatge de bona persona si tenim en compta els problemes de ludopatia en els barris populars i entre els joves.

      Elimina
    2. Qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra.

      Elimina
  4. Algú havia de dir-ho i ningú podia fer-ho millor que tu.

    ResponElimina
  5. de moment sa foto que has posat no te cap feina aqui no es teva es meva y no vull que la posis aqui axi que o la llevas o te pos una denunciaq tu mataix


    ResponElimina
  6. Jo veig molt d'odi i enveja. Molt d'odi manacorí. Jaume, no, ho sent molt, tens un estil perfecte i un vocabulari ric però no acceptes als que no pensen com tú i s'enveja te menja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És tan digne que pagava els seus impostos a Euskadi.

      Elimina
  7. En resum: no el pots veure ni en pintura perquè no és de la teva corda política.
    Ara explica'm quina és la diferència entre tu i els de Vox, apart de qui reb els atacs,es clar!

    ResponElimina
  8. Si l,almoina es petita...trobes poca remunaració...mare meva, almoina vol dir donem el que vulguis

    ResponElimina
  9. I això Jaume? Ell no començà aquest trui.

    ResponElimina
  10. Igual es un altre enveja Jaume ,mare de Deu a quins truis te fiques i lo dit més amunt una almoina es una almoina i mai en la vida es pot comparà una almoina d'una persona amb la de un altre ,has caigut ben abaix Jaume peró ben abaix .

    ResponElimina
  11. Ni el Pare,ni el Fill,ni l'Esperit Sant t'han inspirat aquests pensaments.Els teus dimonis interiors,ben segur.

    ResponElimina
  12. aqui hi ha molta gent que li vé just just emprar es cervell! es ben hora de reflexionar i obrir sa ment. força! vos anim a provar-ho!!

    ResponElimina
  13. Jesus que ets de Beneit !!
    No se pot ser més estupid, si així et comportes amb els qui han vengut a les teves ceremonies, val mes no coneixer-te, ni de vista !!
    Mecagondena quin puta personatge !!

    ResponElimina
  14. disculpeu la meva ràbia, peró que el deportista milionari Rafa Nadal faci publicitat per a cases de apostes deportives, sense tenir-ne cap necessitat ni una, no dona una imatge de bona persona si tenim en compta els problemes de ludopatia en els barris populars i entre els joves.

    ResponElimina
  15. Mentre hi hagi rucs n'hi haurà que aniran a cavall.

    ResponElimina
  16. Jaume,
    Gràcies per parlar clar i, a més a més, amb la bellesa del teu català. Sembla mentida que et puguin acusar d'enveja. Els merdacaners i merdacaneres han arribat a marcar els criteris morals d'aquesta Mallorca malalta, postissa i cada cop més envilida. Tot això de tenir com a heroi un tennista arximilionari evidencia fins a quin punt ens han entabanat. Aquest al.lot l'únic que ha fet ha estat és pegar requetades a l'aire, contribuir al panem et circenses... Vaja genialitat i quina puta pèrdua de temps. Salut company!

    ResponElimina
  17. Quien es este tipo mal educado de Jaume Santandreu?? Al leer lo que publica se pregunta uno como lo dejaron llegar a cura, pero se explica uno como el y su iglesia pierden adeptos con gente como esta....dios nos libre de su descendencia.

    ResponElimina
  18. veig molta recunia en les sevas paraules, per 100€ no s'ha de posar aixi, no es de bon cristia, o tal vegade ha furtat el tetra-bric de DON SIMON, a qualque client del seu establiment?

    ResponElimina
  19. Juame, tens molt poca vergonya, molt gent sap perqué. Vergonya cabellers, vergonya

    ResponElimina
  20. No puc comprendre com es pot expressar una ràbia tan descomunal cap a qualsevol persona, sia qui sia, i manco per part d'un ex-capellà, que seria d'esperar que no hagués oblidat les ensenyances de Jesús. No creus, Jaume, que valdria molt més que reflexionessis una mica. Ets una persona pública, que molta gent admira, i per aquest motiu tens una gran responsabilitat; el bé i el mal que pots fer es multiplica. Per favor, sempre ets a temps a rectificar. Una abraçada, Jaume

    ResponElimina
  21. Aixo es molt penos ,jo crec que s'edad li a fet perda es seny
    Llastima en fas

    ResponElimina
  22. A N'en Rafel, deixau-lo fér, que faci voltes amb el Ferrari, i navegui amb el seu yòt, a part de jugar a tènis
    que ho fá molt bé, una cossa du a l'altra.
    El questionable ,es la seva familia. No son suficients tots els doblers del món, per assaciar-los.

    ResponElimina