dimarts, 5 de maig del 2015

DAMUNT META




Dues passes més i coronam la gesta. Si Déu vol, divendres, dia 8 de maig, obrirem les portes de "Marginàlia, taller de Can Gazà", la desitjada i somniada nau del Polígon de Can Valero.
 
Aquest cop la gent de Can Gazà hem post un ou de dos vermells, ben mirat de tres. Hem fet un vertader miracle. Gairebé tot sols, amb una mà trencada i amorosida dels amics de "Horizonte" i dos viatges del camió del Refugi, amb els nostres pobres -pobríssims!- recursos, sense més tècnica que la imaginació i l'enginy, tot portant les nostres esquifides forces i economies al límit del col·lapse, hem enllestit un autèntic prodigi . Una vertadera meravella. 
 
No em retrec de prodigar-nos lloances, perquè el portent està a la vista. Estam segurs que les exclamacions d'admiració seran vostres tan aviat com poseu peu a la nostra transformada nau de Can Valero. 
 
Estam satisfets, feliços i orgullosos. Hem complit amb escreix el nostre lema "quan ens seguem a taula -aquest dies menjam de drets- podrem dir: aquest plat de calent l'hem guanyat". L'hem suat. Àdhuc hi hem empenyorat la vida. 
 
Hem enllestit una octaveta, una mena de vestigi d'aquells temps gloriosos de la clandestinitat. Ens hem sotmès a la disciplina de les expressions lapidàries. A la fulleta que us lliurarem i que aquesta setmana repartirem a mà a tots els veïnats del Polígon de Can Valero, figura tan sols el nom, l'adreça, els horaris d'atenció i un poema d'un sols vers: "MARGINÀLIA, TALLER DE CAN GAZÀ, ON LLIBRES, VESTITS, MOBLES, VIDES, UTOPIES, CERQUEN L'OPORTUNITAT D'UNA SEGONA MÀ". A la façana, que podria ser la d'un temple de barriada, al costat del nom i de les indicacions pràctiques de telèfons i horaris, com a declaració de principis només hi figurarà un misteriós anunci: INTERCANVIS SOLIDARIS. 
 
No farem festa d'inauguració, divendres dia 8, a les 11,00h; convidarem els mitjans de comunicació i tothom qui vulgui a donar-nos el sus per a aquesta nova etapa de Can Gazà de cara al treball, a l'autogestió i l'autofinançament. 
 
Proclamarem els companys de la informació padrins joves de MARGINÀLIA perquè han jugat un paper definitiu en aquesta darrera batalla per la dignitat del marginat mitjançant la feina. El pas de Sa Casa Llarga a la nau de Can Valero, en bona part, ha estat possible per l'acompanyament i l'ànim de tots els mitjans de comunicació. Tanmateix, la definitiva empenta de coratge, la rebrem de la vostra visita. 

La vostra presència serà el vertader coronament del nostre increïble esforç. Per donar-vos totes les facilitats per poder tenir amb nosaltres aquest gest essencial de d'aprovació i complaença, tendrem les portes obertes, la de la nau i la del cor, tot el divendres i dissabte, matí i capvespre, i el diumenge fins a migdia. 

No cometrem l'ofensa de convidar-vos a venir. Ningú no necessita ser convidat per acudir a ca seva. Can Gazà és ca vostra i la nova nau és vostra. Tan vostra que fins i tot en pagareu el lloguer. Els qui encara no heu concretat el petit compromís, quan vegeu la cosa de què va, no us podreu resistir a confirmar l'ajuda. Gràcies. Moltes gràcies. I fins aquest cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada