diumenge, 7 d’agost del 2016

ACTE DE RESISTÈNCIA MARGINAL A SINEU


Resistir és no cedir ni un punt dels principis, conviccions i utopies.
Resistir és posar peu fiter per no moure't del teu lloc. Abans morir que
deixar de ser tu mateix.
Resistir és plantar cara a les tempestes del desert i no deixar-te enganyar per miratges d'impossibles oasis.
Resistir és traduir a fets concrets les proclames de llibertat, justícia i
democràcia.
Resistir és vendre-ho tot per una causa, però mai no acceptar una rebaixa.
Resistir és seguir aferrat a la crítica i a l'autocrítica amb tolerància zero a la frivolitat i a l'estupidesa.
Hores d'ara estic recitant, braços en creu, una lletania de resistències.
Resistència evangèlica. Quan tothom es conforma amb un Papa que viu humil a un racó del Vaticà jo enviï l'església a la Cova de Betlem. I si no, a la merda.
Resistència política. Quan la proposta suprema es diu canvi, jo seguesc
entercat en clamar per la revolució.
Resistència marginal. Quan l'ajuda al pobre s'ha convertit en un negoci i en un espectacle de la beneficència jo definesc, predic i practic la solidaritat com una exigència de ser persona. Tant per jo com per als marginats.
Resistència' literària. Renuncii a l'èxit momentani per tal de mostrar als quatre folls enamorats de l'escriptura la riquesa esplendorosa i àrdua de la nostra llengua catalana.
Resistència sexual. Mai no deixaré que me'ls tallin per molt que a la
castració li diguin vergonya, celibat o prudència.
Resistència social. Escarnesc, íntimament i pública, els dogmes de la nostra societat, com són els doblers, la comandera i la figurera, tot convertit les meves accions en denúncia contundent i pública.
La dinàmica de la resistència ve calcada al model de l'aguant d'una vaga de fam. Pots resistir si tens una causa clara i definida i l'escalfor dels germans de nissaga i dels companys de viatge.
La resistència no té cap mèrit. Al cap i a la fi, no passa de ser una pura i dura lluita per la supervivència. O resisteixes o t'engoleixen.
Si compareixeu al claustre de l'Ajuntament de Sineu, dimecres dia 10 a les 8 del vespre, podrem convertir la simple presentació d'un llibre en un acte de resistència marginal i revolucionari.

4 comentaris:

  1. Ja m'agradaria, ja, de ser-hi i fer-me present al claustre sineuer, amb aitals personatges, a aquest acte públic de resistència marginal i revolucionari! Salut, coratge i resistència! Que aquest món nostre en necessita a balquena, de dosis grans!

    ResponElimina
  2. resistir y crear.No basta la resistncia si n introducimos nuevas perspectivas. Jaime tu eres creador no lo olvides

    ResponElimina
  3. resistir y crear.No basta la resistncia si n introducimos nuevas perspectivas. Jaime tu eres creador no lo olvides

    ResponElimina
  4. Res de res.Paraules que no serveixen per res.Això és lo que vol el Sistema Criminal,periquets i canaris tancats dins gàbies.Fitxau-vos amb la gent que surt per televisió.Resistir és no deixàr-te donar per cul.Llibertat,justícia i democràcia és poder disposar d'armes per poder fer la guerra ,fins a la mort,a n'aquest Sistema Satànic,representat per polítics,policia i justícia de merda.

    ResponElimina