divendres, 24 de març del 2017

REBEL·LIÓ ENFRONT DE LA HIPOCRESIA DE L’ESGLÉSIA


 L’enunciat no és meu. És el subtítol de “La Primera Pedra”.  Llibre explosiu, corprenedor, per mi sagrat, de Krzysztok (com seria de fàcil dir-li Tòfol!) Charamsa, un alt càrrec del Sant Ofici, professor de dues universitats pontifícies, monsenyor polonès que anava cap dret a ser cardenal, que empès per l’amor d’un bergant català, sortí, l’octubre de 2015, de dos armaris. Aquests dos armaris són dues autèntiques torres de castell que es comuniquen i reforcen mútuament. Em referesc al Vaticà i a l’homosexualitat consagrada. Reconsagrada! És difícil que un membre de l’alta clerecia, vull dir un monsenyor, un bisbe o un cardenal, es declari gai als quatre vents del món. Que ho faci un capallenutxo com jo, no té importància. Però la gesta prodigiosa, ben mirat miraculosa, és proclamar que “hom estima com Déu mana“ com un home, des del Vaticà estant, des del paradís diví de la hipocresia, des de la font de la més rabiüda homofòbia.   
I Déu, segons explica aquest teòleg, formador a la Universitat Gregoriana dels futurs bisbes d’arreu del món, profund coneixedor de les sagrades Escriptures, arxiver il·lustrat del material, gairebé tot, escrit i filmat, del perseguit a mort mode personal d’estimar, aquest Déu -redéu!- empeny uns homes especials, singulars, escollits, a estimar-se  com homes i amb homes, d’una manera completa, calenta, amb tot el cos.

Escapar-se malgrat sigui pel finestró, tot deixant tacats de sang els seus barrots, talment com ho fan els negres fugitius a les pues dels filferros de les fronteres, de les luxoses cel·les del Vaticà, és un miracle.

Aquesta valenta criatura de Déu que dedica aquesta bomba explosiva, destinada a “sacsejar consciències”, com és “La Primera Pedra” , “a l’home que em va besar i que em va fer sortir de la mentida” estarà tot un dia a la nostra disposició.  Aquesta reivindicativa jornada se celebrarà dia 6 d’abril. A les 11 del matí tindrà lloc un col·loqui del famós personatge tant amb els mitjans de comunicació com els persones que vulguin atansar-se al Taller de Marginàlia  A les 6,45 del capvespre es farà la presentació del llibre d’aquets profeta modern a Can Alcover.

No hi ha miracle sense sant, ni prodigi sense mag. Aquest prodigiós miracle de poder gaudir, malgrat sigui en una sola jornada, de la presència i de la paraula de l’últim profeta de la veritat de l’home modern, del valent lluitador contra la hipocresia més gran del món, més enllà de la benvolença del protagonista, ha estat obra de tres batallosos  amics.

Andreu Obrador,  que fou secretari del bisbe Moncades i que ara segueix bregant a Barcelona, va fer de cercador, de banyarriquer, per  aconseguir posar-se en contacte amb un dels personatges més cercats i mediàtics del moment. Cil Buele, l’impulsor de totes les causes justes, un dels profetes més resistent de la coherència, el borino emprenyatívol de Facebook,ens va contagiar la dèria de propagar aquest evangeli segons Nicodemus Charamsa. Jaume Mateu, el pacient, perseverant, valent i eficaç conductor del tren de la Cultura i de la Marginació, ha encarrilat la cosa -les coses!- perquè aquesta ratxa  de llibertat i denúncia bufàs a ca nostra.

Ara depèn de nosaltres, de nosaltres tots, que aquesta jornada de rebel·lió sigui un èxit.



2 comentaris:

  1. Per a aquest "borino emprenyatívol de Facebook, que recordi, ho veig com un dels escrits més preciosos que hagi escrit mai aqueix bon amic i company de lluites diverses, qui n'és l'autor, l'ànima, l'emprenedor, l'engrescador, el "factòtum" de la marginalitat més profunda...
    A continuar produint-ne -abans del 6 d'abril-, de manera que s'aconsegueixi "ple absolut" a les instal·lacions casolanes de can Alcover

    ResponElimina