dissabte, 14 de desembre del 2013

LES FOSQUES RAONS DE FONS


L'anècdota històrica ha esdevingut acudit de carrer. Jo la vaig sentir contar al professor de Sagrada Escriptura que presencià els fets. Acabava d'arribar el bisbe nou, un foraster adust i tancat. Una família noble el convida a dinar. Els senyors advertiren severament a la criada que per res del món obrís boca davant d'excel·lentíssim i reverendíssim convidat. Vet ací que quan havia servit la sopera, la sol·lícita serventa s'adonà com la miloca vestida de vermell llepava el cullerot per damunt el consomé. Aquella valenta dona no pogué aguantar-se. Tarda el temps necessari per cercar als seus registres pagesos el tractament més excels per exclamar:
-Santísimo Sacramento, menee. Las pelotas están en el culo.
No hem de ser pobres i beneits. Tots els fets, sobretot els escandalosament esgarrifosos com la declaració del Parlament d’esborrar del mapa vuit segles d'història, tenen una obscura raó de fons.
La raó de la "Cabrereta" i de tot els seu ramat és evident. El PP pensa i creu -per desgracia no va errat del tot - que aquest anticatalanisme cruel i ferotge que exhibeix
impúdicament li donarà molts de vots. Els suficients per conservar la seva dictadura absoluta.
Però la cosa més trista d'aquest món i de l'altre és que no s'equivoquen. La gent d'eixa Son Banya gran en què el PP ha convertit Mallorca, val a dir una cova de lladres, gitanos i drogats, alimenta una fòbia irracional contra tot allò que faci olor de català.
La cosa més trista és que el prohoms d'aquest històric partit conservador, esdevingut una quadra d'extrema dreta, callen com a morts. S'hi juguen els càrrecs, els poders de les sopes.
La cosa trista és que si, en lloc d'anar contra els seus germans catalans, na Cabrereta injuriàs, presumptament, els lladres romanesos com féu, presumptament, el batle de Badalona, hauria de comparèixer davant els jutjats. Ara pot passejar triomfal per places i carrers d'eixa Son Banya gran la seva cara de ciment i la seva rialleta de hiena.
Pens que Na Cabrereta s'hauria de Le Pen.
L'anticatalanisme també és xenofòbia.

2 comentaris:

  1. Jaume, sincerament, no crec que ho facin perquè cerquin el vot. En aquest aspecte no m'estranyaria que se'n poguessin dur una bona decepció. Ho fan per convicció pròpia. És a dir, volen adoctrinar la plebs, volen que seguim les seves passes i que "abandonem l'ús de la llengua pròpia en favor d'una de més fina" en paraules de Xesc Bujosa, que ho explica molt bé a l'article "Els rics de Mallorca" (Diari de Balears, 19-10-2013: http://dbalears.cat/actualitat/opinio/els-rics-mallorca.html ).
    Bé, això i la histèria i les caguetes que ha començat a desfermar el "procés català" per devers Madrid, clar. Qüestió d'anar obrint "tallafocs"...

    ResponElimina