dissabte, 17 d’agost del 2013

LA REINA CANVIA DE TÚNICA SAGRADA


El Projecte Home havia estat fins aquest estiu la túnica sagrada de la reina. Aquest piadós i solidari hàbit reial havia exhibit un disseny un tant atrevit i modernós tot mostrant-se a favor de la salvació dels drogoaddictes.
L’esposa del rei d’Espanya, escalivada per la moguda entorn a Nóos,  ha volgut palesar llur desconfiança per algunes associacions altruistes sense ànim de lucre. Per això mateix, ha fet patent que les seves beneïdes influències recauen, en aquests moments, sobre una institució catòlica i internacional de provada honestedat i dubtós compromís revolucionari, com és Càritas.
Donades les circumstàncies mundials havia d’elegir necessàriament un programa dedicat a negres immigrants, no debades és membre del Fòrum de Davos,  a la vora del delegat papal. Si el Sant Pare no va anar a trobar-se amb els ionquis del Trastevere, sinó amb les camises remullades de Lampadusa, és perquè aquest gest tan estèril com clamorós resta fora de tota sospita social i política. Per qualque cosa Obama és mig negre i la defensa de la negritud és una causa més diàfana que la justificació de l’homosexualitat.
Per altra banda, la reina està segura que, per ara, no s’ha ficat cap negre dins la seva família, tant biològica com política, cosa que no pot dir d’altres arreplegats que els agraden els doblers d’aquest color.
Tot i que les imatges parlen per elles mateixes, no ens ha arribat cap comentari de l’àvia reial ni de la seva multitudinària comparsa. Tots estaven muts fins i tot quan la reina es referí a la Fundació Barceló, que ella honorava amb llur visita, com si fos obra del gran pintor mundial. Tampoc ningú no s’atreví a aclarir-li que Barceló no és el masculí de Barcelona.
Hom s’imagina que la plàcida calma es trencà quan un negre, rompent el jurament de no obrir boca que havien fet d’antuvi davant la direcció, es féu el graciós comentant-li a l’esposa fidel:
-Mon pare va caçar elefants amb el seu august marit.
Els mitjans de comunicació local tracten la reina amb extrema delicadesa. Fins i tot per evitar-li els remordiments  per haver posat banyes a Tomeu Català,  els diaris anunciaren, al costat de la visita de la reina a Càritas, que el Govern de les Illes Balears lliurava un milió d’euros als projectes del Projecte Home.  Exactament el cabal que havia retallat en dos anys l’impresident a l’almoinera oficial de l’església mallorquina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada