dilluns, 8 de juliol del 2013

209. SERVEI A DOMICILI

Cal que deixem constància de la nostra clarividència respecte dels nous pobres.
A diferencia dfrica, aquí no tenim problema d'aliments. A Mallorca hi ha
queviures i solidaritat suficients com perquè ningú no pateixi fam. El problema
, és com fer que els aliments arribin amb dignitat als vertaders necessitats.
No hi ha cap dificultat per arribar als pobres institucionalitzats. Fins i tot als marginats tirats al carrer. Totes aquestes bestioles humanes saben molt bé per on han de pasturar. A Can Gazà, entre el que produïm i el que rebem, menjam com Déu i podem compartir-ho amb tots els qui s’atansen a ca nostra.
El drama està en què els solidaris no arribam als nous necessitats, als aturats que ho passem malament, als immigrants que es troben desesperats, però que encara conserven un racó on viure, malgrat sigui una habitació amb dret a cuina. Tots aquests han de poder menjar a ca seva, asseguts a la darrera cadira coixa que els quedi.
Un temps, els components de les Conferències de sant Vicenç de Paül es repartien les famílies necessitades del barri i cada diumenge les portaven l'ajuda a casa.
Cal que totes les institucions que viuen ran dels necessitats -parròquies, colegis, associacions, etc.- organitzin agents solidaris que facin el miracle que els queviures arreplegats arribin als seus destinataris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada