dissabte, 30 de març del 2013

116. RECREACIÓ


Pens, suprem creador meu, que un regal tan excels com la imaginació mereix una  ració doble de gratitud.
Sempre que em dispòs a transcriure la teva canalització consult el diccionari de sinònims. Sense ànim d'ofendre't, deixa'm dir-te que ajuden més un déu i un diccionari que un déu tot sol.
Quan vaig atansar-me al verb imaginar el vaig trobar envoltat d'una captivadora corona de germans. Vaig sentir-me identificat en cada un dels mots  i de la seva ressonància.
Deixa que la meva gratitud els repassi tots amb devota lletania: imaginar, albirar, judicar, rumiar, concebre, idear, projectar, inventar, enginyar, crear, somniar, fantasiar, forjar, representar, vaguejar.
Per inventar solucions, quan la problemàtica m'estreny un ou -grollera traducció de "mens apretata discurrit"-  albir el panorama tot judicant la seva perspectiva. A força de rumiar dins el meu capet de gorrió diverses possibilitats,  mir de concebre, d'idear una sortida  Aquesta allau de pensaments els anomenam idees de bomber, pel coratge de l'envestida d'eixos tallafocs i per les dreceres més insospitades.
Tot seguit project l'enginy a la realitat nua i crua i m'encapirrot a convertir-la en una autèntica creació perdurable. Una obra d'artesania útil i manejadissa. Tot aquest procés creatiu representa una dosi elevada de somnis i fantasies.
Tanmateix, forjar és vaguejar. És, segons el diccionari, "Deixar-se anar al lliure curs dels propis pensaments".

1 comentari: