dimecres, 16 de gener del 2013

45. EFECTE QUEIRUGA


El teòleg Andreu Torres Queiruga ens ha acompanyat en el nostre heterodox contraban de sagraments. Ell ens servia d'aval per a la nostra agosarada reforma ritual  Quan donàvem vacances a sant Pau, l'epistoler, i fins i tot al Bon Jesús per substituir-los per una carta de l'infant que combregava i per un evangeli dels seus pares, Queiruga ens apuntalava l'atreviment.
A l'inici de la litúrgia de la paraula explicàvem a l'encuriosida assemblea: "a les misses normals -la d'ara és extraordinària perquè la feis vosaltres- quan s'acaben les lectures de l'antic o nou Testament el lector exclama: "Paraula de Déu". Llavors ens envaeix la tristesa perquè sembla que fa dos mil anys Déu  parlava a dret i a tort, però un cop mort el darrer apòstol, restà mut. El gran teòleg Queiruga explica que això és impossible. El nostre Déu està viu i segueix parlant. Per això, cada vegada que una persona exhala un mot d'amor, de comprensió, de justícia, també és paraula de Déu!
El brutal tsunami de l'involucionisme del Vaticà ha arrossegat el nostre estimadíssim teòleg en un intent de liquidació...
Més enllà d'un joc de paraules, eixa és la nostra proclama en honor dels  molts màrtirs del lliure pensament. "Més que per a la teologia de l'alliberació, cal lluitar rabiüdament per a l'alliberació de la teologia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada