diumenge, 19 de maig del 2013

164. TERÀPIA DE RESISTÈNCIA


El bon amic i gran mestre Bartomeu Bennàssar i Vicens ens ha lliurat el preciós regal d'un tercer tom del diari d'un Sézary, "Teràpia de resistència".  A l'aguait de la vida, des de la finestra del càncer, el vell profeta passa pel seu sedàs de malalt controlat, la societat, la política i l'Església "que són realitats cabdals en la corda fluixa".
El tresor de saviesa i reflexió es presenta embolcallat en la forma propera i amical de dietari. Un dietari que vessunya tendresa, ironia, coratge. Més de quatre-centes pàgines farcides de cites i sentències d'un pelegrí que creu, espera i estima, convençut que "l'horitzó el feim caminant, indignats i compromesos".
El vaig llegint a espipellades, tot obrint el llibre a l'atzar.
Avui, el teòleg moralista, ens ha apropat a Carles Monguillod, un exponent de "l'actual manera de pensar". Partidaris com som dels subterfugis elegants, ens ha ferit la definició lapidària: "Sóc ateu, perquè un agnòstic és un ateu covard".
Venerat condeixeble, només ens puny un interrogant. Com pots escriure al llarg de sis anys (de 2005 a 2011) gairebé cada dia de tu mateix sense amollar ni una sola insinuació sobre el teu sexe? Ets un àngel, un asexuat, un reprimit? Et refugies dins cap armari? Guardes cartes amagades? La quimioteràpia, t'ha santificat? 
Respectam la teva intimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada