dimarts, 4 de juny del 2013

177. REGLA TERESIANA



Teresa d'Àvila ha estat una de les dones més intel·ligents i abrivades de la vostra  història. Juntament amb Agustí d'Hipona i Francesc d’Assís justifiquen el cristianisme. Tots tres corregueren la seva cursa per damunt la partió, entre la mística i la follia Tots tres són gais i bohemis.
La reformadora carmelitana tenia braons d'acer per portar tota mena de timons, tant comunitaris com personals. Exercí sobre el delicat Joan de Déu -m'honora dar-li llinatge-  un domini absolut. A mi m'aregà de tal manera, de morada en morada, segons les seves cabòries, que m'entaforà la collera del matrimoni.
Sovint una sentència seva t'ha il·luminat les arriscades nits de dubtes i atordiments.
Abans de defallir davant els esdeveniments, ja que et vénen maldades,  cal que recordem junts aquest infal·lible dogma teresià. Et transmet el trencaclosques en la llengua que l'escriví la santa bruixa castellana. "Cuando el peor mal que te puedan hacer es para ti el mejor bien, qué mal te pueden hacer?".
Tot el mal que ens poden infligir el convertirem en el millor bé per a nosaltres. Els fantasmagòrics botxins creuen que ens esmicolaran si ens condemnen a soledat, pobresa, debilitat, oblit, deshonra, estigma, oprobi,...
El nostre talismà pot convertir tot aquest femer seu en llibertat i en potència de ser qui som cada cop amb més goig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada