diumenge, 16 de juny del 2013

189. SANT SEPÉ TIARAJÚ


Vull que en el nostre testament hi figurin, amb reverència agraïda, aquells ídols, molts d’ells superiors a mi, el teu déu, que il·luminaren les foscúries en qualsevol tram del nostre camí.
Vet ací que avui, a trenc d’alba, resant el salm de “La proclama indígena”, de sant Pere Casaldàliga, aquest profeta universal de Säo Félix  t’ha regalat un tòtem nou per a la nostra cripta.
No cal que em confessis que amb salms i himnes com el d’aquest poeta català empeltat d’indi a la selva brasilera, recobraries el breviari.
Es tracta del màrtir indígena sant Sepé Tiarajú, canonitzat pel seu poble, pel qual ell lliurà la vida. En el retaule de la teva devota admiració col·loca’l al costat de sant Ernesto Che Guevara. Així, imitaràs la reverencial postura del defensor de la Teologia de l’Alliberament, el qual, en el seu llibre de poemes “Clamor elemental”,  es declara fervent admirador del màrtir guerriller. Sepé i Che, reencarnacions de santa Joana d’Arc, units en la utopia i en el martiri i ara  agermanats per la nostra adoració.
En desgreuge de la teva ignorància, apliquem uns versets de “La proclama indígena“ als nostres marginats:
 Víctimes de les massacres, en la mal contada història i en la mal viscuda església, no accepteu ni projectes, ni promeses, ni almoines, ni llàgrimes inútils.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada