dimarts, 26 de febrer del 2013

86. MISSATGE ALS REDEMPTORS DE PANFONTETA



El títol i la mala bava d'avui van per tu, estimat salvador de mel i sucre. La  meva cruel opinió sobre els immigrants pobres -els rics us poden destruir el país- et posa furiós fins al punt de tirar-me a la cara el credo dels drets bàsics de la humanitat trepitjada. Emigren, com també feren els nostres avis, empesos per la fam. Ningú no hauria d'abandonar la seva terra a la força. Cada fill d'una terra ha de poder trobar una vida digna a ca seva. Les persones, onsevulla que es trasplantin, tenen dret a ser elles mateixes amb la seva pròpia religió i cultura. L'actitud de bona acollida és bàsica per a tot estat civilitzat. Sovint els explotam. La pluralitat i el diàleg  entre cultures augmenten la tolerància dels pobles. Etcètera. Amén.
Aquest és el resultat del bell discurs dels redemptors.  A les aules de les escoles públiques els immigrants sovint són un vuitanta per cent. La delinqüència augmenta. La sanitat social resta col·lapsada. Els maltractaments a dones i infants es multipliquen. On habiten, queda degradat. S'uneixen a la llengua dels  colonitzadors.
S'imposa una actitud contundent. A cada dret hi correspon una obligació. Els immigrants o s'adapten a la llengua i a la cultura del poble que els ha acollit o "Barco de rejilla".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada